top of page

Man of the Year Awards

2022

Βραβευθέντες

055A1350.jpg

1] MANAGER / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Ηλίας Ηλιάδης

 

2] ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ  

Αγαμέμνων Επαινετός

3] ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  

Σταύρος Χριστοδούλου

4] ΑΘΛΗΤΗΣ

Μάριος Γεωργίου

5] INVESTOR OF THE YEAR 

Τάκης Χριστοδούλου

6 ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΥΠΡΙΟΣ

Ανδρέας Άντωνας

7] ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 

Βαλεντίνος Χαραλάμπους

8] LIFETIME ACHIEVEMENT

Γιάννης Τσέλεπος

9] ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λευτέρης  Πετρούνιας

10] MAN OF THE YEAR

Μάριος Γεωργίου

Υποψηφιότητες

MANAGER / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΜΟΝΤΑΝΗΣ

Ο Σταύρος Καραμοντάνης γεννήθηκε το 1969 στην Αμμόχωστο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Νιου Χάμσαϊρ στη Σχολή Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Whitmore και αμέσως μετά την αποφοίτησή του, το 1992, εντάχθηκε στο δυναμικό του Ομίλου Εταιρειών Καραμοντάνη. Το 2002 έγινε εμπορικός διευθυντής του Ομίλου και άρχισε να εργάζεται για την υλοποίηση του έργου της Μαρίνας της Αγίας Νάπας. Ίδρυσε τη Medserve Cyprus, η οποία είναι εκ των ηγετριών εταιρειών υποστηρικτικών υπηρεσιών σε διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες. Το 2012 υπέγραψε 50ετή σύμβαση παραχώρησης με την κυπριακή κυβέρνηση για την υλοποίηση της Μαρίνας Αγίας Νάπας και τον επόμενο χρόνο σύναψε συμφωνία με τον επιχειρηματία Naguib Sawiris και τον Όμιλο Orascom, για την ανάπτυξη της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Από την έναρξη υλοποίησης της Μαρίνας Αγίας Νάπας μέχρι και σήμερα φέρει την ευθύνη για την παράδοση του μεγαλεπήβολου έργου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Το 2020 εξελέγη μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο E.B.E. Αμμοχώστου ενώ το 2022 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μαρίνων Κύπρου.

ΔΡ ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΝΟΥΔΗΣ

Ο δρ Τάσος Κουνούδης έλαβε το πτυχίο του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1997 και απέκτησε Διδακτορικό στην Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων από το Imperial College London το 2000. Εργάστηκε στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στην Αγγλία προτού επιστρέψει στην Κύπρο και ιδρύσει την εταιρεία SignalGeneriX το 2004.

Η SignalGeneriX, η οποία σύμφωνα με το Deloitte Technology Fast 50 list, συγκαταλέγεται στις πενήντα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για το 2021 και αποτελεί σήμερα μία διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με εξαγωγές των προϊόντων της σε 28 χώρες. Η SignalGeneriX, μεταξύ άλλων, έχει βραβευθεί  με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Διαστήματος, το παγκόσμιο βραβείο Lloyds List Global Innovation Award, και το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας. Σημαντική είναι και η αναγνώριση της εταιρείας ως Εθνικού πρωταθλητή στον τομέα της καινοτομίας από τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία.

Ο δρ Κουνούδης έχει πρόσφατα τιμηθεί με το βραβείο Imperial College Entrepreneur of the Year για το 2022, το οποίο αποτελεί σημαντική αναγνώριση για τον ίδιο και την κυπριακή καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Έχει επίσης βραβευτεί στο παρελθόν με το βραβείο Επιχειρηματίας της Χρονιάς (της Κύπρου), στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία και με το βραβείο Cyprus Quality Leader Award.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Ο Ελευθέριος Γαβριηλίδης κατάγεται από τη Λάρνακα. Είναι ο δημιουργός της εταιρείας Gavrielides Foods με το εμπορικό σήμα Filos, η οποία προμηθεύει μικρές και μεγάλες υπεραγορές και τα εστιατόρια της Φινλανδίας με ελλαδικά και κυπριακά προϊόντα από το 1986. Η Gavrielides Foods Filos κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην προμήθεια μεσογειακών προϊόντων στη φινλανδική αγορά. Είναι πρωτοποριακή, η πρώτη εισαγωγική εταιρεία ελληνικών και κυπριακών προϊόντων. Ο Ελευθέριος Γαβριηλίδης είναι συγγραφέας του βιβλίου «Νέα Ελληνικά για Όλους» (1980) και των λεξικών Φινλανδο-Ελληνικό (1985) και Ελληνο-Φινλανδικό (1992). Τα λεξικά αυτά ήταν τα πρώτα στον κόσμο. Διετέλεσε επίτιμος πρόξενος Κύπρου από το 1991 μέχρι το 2018.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Ο Γιώργος Πέτρου γεννήθηκε στην

Αλάμπρα το 1958. Το 1982 ίδρυσε την

Γαλακτοβιομηχανία ΑΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ, όπου

από το 1991 κατέχει ολόκληρο το μετοχικό

κεφάλαιο της εταιρείας. Από το 1987 είναι

νυμφευμένος με την Μαρία Κυριάκου και έχει

τρεις υιούς.

Κατά την επαγγελματική του πορεία

παρακολούθησε σειρά επιμορφωτικών

σεμιναρίων και το 1999 συμπλήρωσε με

επιτυχία το 3ετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Ανάπτυξης Επιχειρήσεων.

Ως Γενικός Διευθυντής της εταιρείας έχει

επιτύχει την ανάπτυξη της οικογενειακής

του επιχείρησης, η οποία αποτελεί μια από

τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες στην

Κύπρο, με ηγετική θέση στην παραγωγή και

εξαγωγή χαλλουμιού αλλά και στην παραγωγή

παραδοσιακού γιαουρτιού, με παρουσία σε 40

χώρες ανά το παγκόσμιο.

Ήταν Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων

για 10 χρόνια με ενεργή και ουσιαστική δράση

στην πορεία κατοχύρωσης του χαλλουμιού ως

ΠΟΠ, ενώ είναι ένας από τους πέντε βασικούς

βιομήχανους που προώθησαν το κυπριακό

χαλλούμι στο εξωτερικό για δεκαετίες. Σήμερα

διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

ΕΒΕ Λάρνακος.

Το 2023 και σε ηλικία 65 ετών, ανοίγει

ορίζοντες με νέα μεγάλη επένδυση.

Δημιουργεί νέο εργοστάσιο εμφιάλωσης

φρέσκου γάλακτος και φυσικών χυμών.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

ΔΡ ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

Ο Δρ Μάριος Πολυκάρπου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και Ιδρυτής, καθώς και Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Κοίος».

Στην 30ετή  ακαδημαϊκή του καριέρα, ο Καθηγητής Πολυκάρπου έχει εξασφαλίσει ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις για περισσότερα από εβδομήντα πέντε ερευνητικά έργα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Μεγαλύτερο όμως επιστέγασμα της ερευνητικής αριστείας του αποτελούν οι χρηματοδοτήσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, το ERC Synergy Grant, το 2020, το ERC Advanced Grant, το 2012, όπως επίσης και το πρόγραμμα Teaming για αναβάθμιση του «Κοίος» σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας.

Σε συνεργασία με την ερευνητική του ομάδα έχει δημοσιεύσει περισσότερα από τετρακόσια άρθρα σε διεθνή περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων σε θέματα τεχνολογίας πληροφορίας και επικοινωνιών και στην εφαρμογή τους σε συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα διανομής νερού, έξυπνα κτήρια, δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ρομποτική και στις έξυπνες μεταφορές. Έχει επίσης κατοχυρώσει έξι πατέντες στην αυτοματοποίηση συσκευών υγείας.

ΔΡ ΤΟΝΙ ΚΟΥΖΑΡΙΔΗΣ

Ο Δρ Τόνυ Κουζαρίδης είναι Καθηγητής Βιολογίας Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Παράλληλα, είναι διευθυντής και συνιδρυτής του Ινστιτούτου Milner Therapeutics και ανώτερος επικεφαλής ομάδας στο Ινστιτούτο Gurdon. Είναι ένας από τους δέκα κορυφαίους επιστήμονες (μεταξύ όλων των επιστημονικών πεδίων) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge κατά την περίοδο 1996 - 2017.

Ο Δρ Κουζαρίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1958. Έγινε πρόσφυγας κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1974 και μετανάστευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στο Πανεπιστήμιο του Leeds και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Εκπόνησε μεταδιδακτορική εργασία στο εργαστήριο MRC Μοριακής Βιολογίας στο Cambridge και στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Κουζαρίδη στο Ινστιτούτο Gurdon επικεντρώνεται στις επιγενετικές τροποποιήσεις και στον ρόλο τους στον καρκίνο. Ο Δρ Κουζαρίδης έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στα πιο σημαντικά περιοδικά της επιστήμης και ίδρυσε εταιρείες παραγωγής φαρμάκων και επιστημονικών οργάνων. Έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις για τη συμβολή του στην Ιατρική και τις σχετικές επιστήμες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία.

ΔΡ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΕΠΑΙΝΕΤΟΣ 

Εδώ και πολλά χρόνια, αρκετοί Κύπριοι καρκινοπαθείς μεταβαίνουν στο Ηνωµένο Βασίλειο για να επισκεφθούν τον Δρ Επαινετό, ο οποίος είναι διεθνώς γνωστός για την πρωτοποριακή του έρευνα εναντίον της επάρατης νόσου.

 Ο Δρ Επαινετός έχει διατελέσει Σύμβουλος Ιατρικής Ογκολογίας στο Νοσοκοµείο St Bartholomew’s του Λονδίνου, Καθηγητής Ερευνών Καρκίνου στο Imperial College και στο School of Pharmacy του Λονδίνου και πρόεδρος της C.B.B. Lifeline Biotech Ltd, όπως επίσης και µέλος του ∆ιεθνούς Επιστηµονικού Συµβουλίου της.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική στο Πανεπιστήµιο της Γλασκώβης το 1973 και ακολούθως ειδικεύτηκε στην Ογκολογία στο Νοσοκοµείο St Bartholomew’s στο Λονδίνο.

Προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Ιατρικής Ογκολογίας στο Νοσοκοµείο St Bartholomew’s και διδάσκει τις εξελίξεις στην έρευνα για τον καρκίνο στο Cancer Research του Imperial College και στη Φαρµακευτική Σχολή του Λονδίνου. Έχει λάβει αρκετές διεθνείς αναγνωρίσεις, όπως το βραβείο Γιατρός της Χρονιάς.

ΔΡ ΝΕΟ ΚΑΠΛΑΝΗΣ

O Δρ Νεόφυτος Καπλάνης έχει εξειδικευτεί στην τεχνολογία έρευνας και ανάπτυξης γύρω από την ακουστική και νευροεπιστήμη με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια επαγγελματικής καταξιωμένης πορείας σε έρευνα και καινοτομία. Με σκοπό να ενσωματώσει την τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη στις οπτικουαστικές εμπειρίες, έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ βασικών παικτών της διεθνούς βιομηχανίας και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στο θαυμαστό βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται η Harman Kardon (Samsung), το Royal College of Music και το University of London.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην επινόηση και στην κατανόηση ολοκληρωμένων ακουστικών εμπειριών, τόσο σε πραγματικά όσο και σε ψηφιακά περιβάλλοντα, με τη χρήση τεχνολογιών χωρικού ήχου και αισθητηριακής ανάλυσης για την προώθηση σχετικής έρευνας γύρω από τις φορητές συσκευές και την αρτοβιομηχανία. Οι μέθοδοι αυτοί έχουν αποτελέσει κύριο πλεονέκτημα στην υλοποίηση ακουστικών προϊόντων που έχει σχεδιάσει και έχουν καθιερωθεί ως πρότυπο για τη διεθνή βιομηχανία.

Στο παρόν στάδιο διατελεί Διευθυντής Τεχνολογίας στην Bang &Olufsen, στη Δανία.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΣΟΓΚΕΣ 

Στα τέσσερά του ξεκίνησε χορό, ενώ στα δεκατέσσερα άρχισε να διδάσκει και να χορογραφεί καθώς και να στέλνει δουλειές του σε διαγωνισμούς και παρουσιάσεις. Τελειώνοντας τον στρατό, κατάφερε να περάσει με υποτροφία σε έξι διαφορετικά πανεπιστήμια, και τελικά επέλεξε να σπουδάσει στο Laine Theatre Arts, στο Λονδίνο, όπου έζησε τρία από τα πιο μαγικά χρόνια της ζωής του. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε επαγγελματικές παραγωγές, όπως η Cinderella και ο Peter Pan, αλλά και να παρουσιάσει διάφορες δικές του σόλο χορογραφίες. Στο τρίτο έτος των σπουδών του πήγε στις ακροάσεις του μιούζικαλ «Mamma Mia!», στο West End, όπου έπειτα από περίπου εφτά στάδια ακροάσεων πήρε το τελικό «ναι», για τον ρόλο του Pepper. Τον Ιούνιο του 2022 ήταν ένας από τους οκτώ χορευτές που έκλεισαν το πλατινένιο Ιωβηλαίο, για τα εβδομήντα χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ, χορεύοντας και τραγουδώντας σε σκηνή μπροστά από το μπαλκόνι της βασίλισσας, στο Buckingham Palace, μετά από τον Ed Sheeran. Επίσης, υπήρξε μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας παραστάσεων, όπως το «House of Dance» και το «The Only Way Out».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ

Γραφίστας και σκηνοθέτης πειραματικών ταινιών animation. Γεννήθηκε στη Mόσχα το 1976 και σπούδασε Γραφικές Tέχνες στο The London Institute/The London College of Printing και Σκηνοθεσία Animation στο UWE (University of West of England-Bristol School of Animation). Από το 1999 μέχρι σήμερα σχεδίασε πολλές καλλιτεχνικές αφίσες και εκδόσεις. Είναι διευθυντής του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή, στη Λευκωσία, και ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου «Όψεις του Κόσμου» (2002), του επίσημου Φεστιβάλ Αnimation της Κύπρου, το οποίο φέτος κλείνει είκοσι ένα χρόνια ζωής. Συμμετείχε σε πολλές κριτικές επιτροπές διεθνών φεστιβάλ animation και εγκαθίδρυσε πολλές συνεργασίες με σημαντικά κέντρα και φεστιβάλ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τo 2013 ένταξε την Κύπρο στο διεθνή οργανισμό της UNESCO για το Animation. Τον Μάρτιο του 2021 ολοκλήρωσε την πρώτη δική του ταινία, «Τελετουργίες της Άνοιξης», η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Ottawa του Καναδά, και έχει μέχρι σήμερα έχει επιλεγεί στα διαγωνιστικά προγράμματα κάποιων από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου. Τον Οκτώβριο του 2021 τιμήθηκε με το «My beloved Animation», από το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Ουγγαρίας, «Primanima», το οποίο αποτελεί βραβείο συνολικής προσφοράς στην τέχνη του ανεξάρτητου σινεμά animation.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Υπήρξε αρθρογράφος, αρχισυντάκτης, σύμβουλος έκδοσης και διευθυντής σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα στην Κύπρο και στην Αθήνα. Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί και στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής (έκδοση Κύπρου). Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Hotel National» (Εκδόσεις Καλέντη, 2016), περιελήφθη στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας της Κύπρου. Το δεύτερο βιβλίο του, το μυθιστόρημα «Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018), τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUPL) 2020 και με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κύπρου. Το τρίτο του μυθιστόρημα, «Τρεις σκάλες Ιστορία», κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τον Νοέμβριο του 2020. Βιβλία του μεταφράστηκαν στο εξωτερικό και διηγήματά του έχουν περιληφθεί σε διάφορες συλλογές. Το 2022 συμμετείχε με το διήγημα «Η κόκκινη βαλίτσα» στη γαλλόφωνη ανθολογία «Le Grand Tour», η οποία αποτελεί μια προσωπογραφία της Ευρώπης μέσα από είκοσι εφτά σημαντικούς συγγραφείς της.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΡΤΙΚΚΗΣ

Η τελευταία του ταινία, «Πολίτης τρίτης ηλικίας» του 2020, έχει κάνει ένα σπουδαίο ταξίδι, αφού έχει επιλεγεί σε σαράντα πέντε φεστιβάλ (Θεσσαλονίκη, Σαγκάη, Μπογκοτά) και έχει κερδίσει τριάντα πέντε βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Κοινού στο 19ο Cyprus Film Days, αλλά και το πρώτο βραβείο στα Cannes World Film Festival, Firenze Film Festival και Veracruz World Film Festival. Ο γεννημένος στη Λεμεσό, το 1963, Μαρίνος Καρτίκκης, σπούδασε Καλές Τέχνες στο University of California, Los Angeles (Bachelor of Arts, Honors) και στο Universidad Complutense στη Μαδρίτη, και Κινηματογράφο στο London International Film School. Έχει διδάξει Τέχνη στη Μέση Εκπαίδευση, ενώ έχει στο ενεργητικό του δώδεκα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, συμμετοχές σε αρκετές ομαδικές, τηλεοπτικές εκπομπές, τρεις ταινίες μικρού μήκους και τέσσερεις μεγάλου μήκους μυθοπλασίας. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, «Μέλι και κρασί» του 2006, τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, στο 9o Πανόραμα Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και εκπροσώπησε την Κύπρο σε πολλά φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και η δεύτερη ταινία του, «Από θαύμα» του 2010, ενώ η προτελευταία ταινία του, «Μέλος οικογένειας» (2015), έχει προβληθεί σε περισσότερα από τριάντα διεθνή φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία και απέσπασε το βραβείο φωτογραφίας στο London Greek Film Festival.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΜΜΙΤΣΗΣ 

Σπούδασε κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια δούλεψε δίπλα στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο και, αργότερα, με τον χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου. Το 2012 σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Κωλόπαιδα», που προβλήθηκε στους κινηματογράφους και σε διεθνή φεστιβάλ. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο «The man with the answers», έκανε πρεμιέρα το 2021 στο διεθνές φεστιβάλ της Santa Barbara, στις ΗΠΑ. Η ταινία έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει διανομή σε σαράντα μία χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Για την ταινία αυτή έχει βραβευθεί με το βραβείο Σεναρίου, στο διεθνές Φεστιβάλ του Πεκίνου, ενώ ήταν υποψήφιος για το αντίστοιχο βραβείο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Στο τελευταίο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πήρε το βραβείο κοινού καλύτερης ελληνικής ταινίας και το βραβείο κοινού του διαγωνιστικού τμήματος Meet the Neighbors. Είναι ιδρυτής της εταιρίας παραγωγής FELONY FILM και της ASTERISK*POST, που ειδικεύεται σε post-production services. Τον τελευταίο χρόνο συμμετέχει ως συμπαραγωγός στις νέες ταινίες των Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Σοφία Εξάρχου και Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη.

ΑΘΛΗΤΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Η φετινή χρονιά είναι αναμφίβολα η κορυφαία χρονιά στην καριέρα του 24χρονου αθλητή της Ενόργανης Γυμναστικής. Σε διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων έφτασε πολύ κοντά στη μεγάλη διάκριση, όμως πότε η ατυχία με κάποιους τραυματισμούς, πότε κάποιες λεπτομέρειες, του στέρησαν αυτήν τη δυνατότητα. Εντός του 2022, κατάφερε να αποσπάσει συνολικά δέκα μετάλλια, με κορυφαία αναμφισβήτητα στιγμή, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μονόζυγο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Μόναχο. Ιστορικό μετάλλιο, αφού είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Κυπριακής Ενόργανης Γυμναστικής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Βαθμολογήθηκε με 14.400 βαθμούς, επίδοση που ήταν μακράν καλύτερη από τους υπόλοιπους αθλητές που συμμετείχαν στον τελικό.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ

Σταθερά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, βρισκόμενος μάλιστα στην πρώτη θέση ολόκληρη τη χρονιά. Στις σημαντικότερες φετινές του διακρίσεις συγκαταλέγεται το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία, το τέταρτο χρυσό της καριέρας σε παγκόσμιο κύπελλο. Ένα μήνα αργότερα στο Μεξικό, ο Παύλος Κοντίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τη σημαντικότερη διοργάνωση εντός του 2022. Το αργυρό μετάλλιο στο Μεξικό ήταν μία ακόμη επιβεβαίωση της καθιέρωσης του Παύλου Κοντίδη στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας, αφού ακολούθησε τα δύο σερί χρυσά, στην ίδια διοργάνωση, το 2017 και το 2018 και ένα ακόμη αργυρό το 2012.  

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ

Βρίσκεται σταθερά στην ελίτ του ευρωπαϊκού στίβου τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας μέσα στο 2022 αρκετές διακρίσεις, με επίκεντρο την όγδοη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο. Με κορυφαία επίδοση στα 63,32μ, από την πρώτη του προσπάθεια, ο κορυφαίος Κύπριος δισκοβόλος αλλά και καλύτερος Κύπριος ρίπτης, πέτυχε την παρουσία του στην πρώτη οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Με την πέμπτη του συμμετοχή σε Παγκόσμια Πρωτάθλημα στίβου, ισοφάρισε την επίδοση κυπριακών συμμετοχών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, την οποία κατείχε ο Άννινος Μαρκουλίδης, ενώ στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ κατέλαβε την έβδομη θέση.

ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ

Έχοντας να αντιμετωπίσει «δυνατά» ονόματα αθλητών, όπως ο Τζαμαϊκανός Ρασίντ Μπρόντμπελ, προκρίθηκε στον τελικό των 110 μέτρων με εμπόδια στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ, καταλαμβάνοντας τελικά την έκτη θέση με χρόνο 13.49. Πλησίασε στη μεγάλη διάκριση στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, έμεινε ωστόσο εκτός τελικού, αν και τερμάτισε στην 3η θέση με 13.54, αφού υπήρχαν ήδη δύο καλύτερες επιδόσεις από την πρώτη ημιτελική σειρά. Στο τέλος των τριών ημιτελικών, ο Τραΐκοβιτς κατέλαβε την 9η θέση.

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Σταθερά σε πορεία προόδου τα τελευταία χρόνια, ο Ηλίας Γεωργίου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Κυπριακής Ενόργανης Γυμναστικής για μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον. Τέσσερα συνολικά μετάλλια για τον 23χρονο αθλητή μέχρι στιγμής, με κορυφαία του στιγμή το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, έχοντας να ανταγωνιστή αθλητές υψηλού επιπέδου και με μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Στην ίδια διοργάνωση, στο Μπέρμιγχαμ, ο Ηλίας Γεωργίου, αν και με πρόβλημα τραυματισμού, συμμετείχε στο ομαδικό συμβάλλοντας στην επιτυχία της Κύπρου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετάλλιο αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο όλων των εποχών στο ομαδικό της Ενόργανης για τη χώρα μας.

bottom of page